ПЕДИКЮР    
 
 
Ценоразпис:

Медицински педикюр - премахване на мазол, обработка на кокоши трън, обработка на гъбични нокти, обработка и отстраняване на впит нокът - 30 лв.
НОВО: Поставяне на брекети (скоби) при деформирани, врастнали и силно болезнени нокти - 35 лв. на брекет (скоба).
          Процедурата по поставянето е абсолютно безболезнена и веднага след поставянето на брекета (скобата) се усеща облекчаване или изчезване на болката поради създаване на напрежение в посока, обратна на тази на притискане на нокътя в пръста При ползване на брекети (скоби) в рамките на 8-10 месеца, нокътя отваря и придобива нормална форма. За да се постави брекета (скобата) е необходимо нокътя да не е третиран с никакви омазняващи продукти поне една седмица.
Класически (козметичен) педикюр - 27 лв.
Класически педикюр с френски лак - 29 лв.
Педикюр с гел лак- 34 лв.
Педикюр с френски гел лак- 36 лв.
Педикюр на адрес в рамките на София (до околовръстното) - 40 лв.

ВВ цената на педикюра влиза хидромасажна вана, изрязване и оформяне на нокти, почистване на мъртва кожа и заглаждане на ходилата, масаж и лакиране.

Използват се лакове на OPI и LCN, SHELLAC на CND както и продукти на немската фирма GEHWOL.
Използват се обезболяващи средства при нужда.

Медицинския педикюр е услуга , изключително важна за хора с определни особености в ходилата или самите нокти и изисква малко по специално отношение при обработката и решаването на проблеми свързани с болки породени от тези проблеми.

На всеки човек следствие на ортопедични особености на ходилито си или на това ,че просто е напълнял или е носил неудобни обувки или е преживял травма следствие на,което му се променя геометрията на костната система в ходилата или работата му е свързана с продължително стоене прав или по някаква друга причина би могъл да му се появи проблем,който затруднява и затормозява нормалното ежедневие. Много хора не си дават сметка, че определени проблеми свързани с болки в колената,тазобедрените стави или кръста са следствие на наличието примерно на болезнен мазол. Наличието на болка води до неусетното усукване при ходене на определена част от тялото,дали крак ,дали кръст за да се облекчи болката породена от наличието на мазол, впит нокът, кокоши трън или пропаднал надлъжен или напречен свод на ходилото. При това усукване човек неусъзнато създава здравословен проблем за ,който търси решение,което обикновено е доста скъпо-прегледи,изследвания,а понякога и МРТ.Много често този проблем би могъл да се разреши само с отстраняването на болката породена от някои от горпосочените възможни проблеми и при достатъчно опитен специалист. Считаме че в нашия салон бихме могли да направим достатъчно компететна преценка, да отстраним проблема,а при необходомост да ви насочим към специалист на по-високо ниво-хирург или ортопед.

Салона гарантира перфектната хигиена на работните инструменти използвайки дезинфектанти използвани за дезинфекция на стоматологични инструменти и еднокртни материали !